Wat doen we als Roda JC?

Gezond in Mijn Streek wil onder de vlag van Roda JC een bijdrage leveren aan het inhalen van de achterstanden. Hiervoor zijn er al verschillende programma’s opgezet. Een voorbeeld hiervan is de Roda JC Wijktoer, waar kinderen wekelijks gratis kunnen trainen met Roda JC trainers. Ook organiseren wij het Roda JC Schoolprogramma waarbij we een wekelijks lesprogramma over thema’s zoals gezondheid en voeding aanbieden op basisscholen binnen de regio. Elke week traint ook het Roda JC Walking Football team. Dit team bestaat uit senioren die het voetballen nog niet kunnen missen en zo op een toegankelijke manier kunnen blijven bewegen. Ook bieden wij de Roda JC fitroute aan, waarbij er in het Parkstad Limburg Stadion een route is uitgestippeld waar de deelnemers onderweg allerlei sportieve oefeningen uitvoeren. Door middel van deze en andere activiteiten, willen wij elke dag van waarde zijn voor de regio.

Roda Run
Om het voor iedereen toegankelijk te maken om een positieve bijdrage te leveren aan onze regio organiseren wij op vrijdag 28 juni tussen 15.00 uur en 19.00 uur de allereerste Roda Run op Sportpark Kaalheide. Tijdens de Roda Run leg je een route of van 5 km. Dit kan zowel hardlopend als wandelend. Het is dus geen verplichting om deze afstand te rennen. Ook de mensen die willen wandelen zijn van harte welkom. Het evenement is de perfecte gelegenheid om samen met je collega’s en/of relaties op een sportieve manier mee te doen aan een teambuilding activiteit. Zowel de start als de finish van de run zijn op Sportpark Kaalheide in het voormalige Roda JC-stadion. Bij de finish staat er een verzorgingspost klaar voor een welverdiend herstel.

Hoe kan ik meedoen?

Je kan op twee verschillende manieren deelnemen aan de Roda Run. Je kunt je als individu aanmelden voor een symbolisch bedrag van € 5,70. Voor dit bedrag verzeker je jezelf van deelname, een startnummer en een verzorgingspost bij de finish. Als bedrijf kun je er ook voor kiezen om in teamverband mee te doen en zichtbaarder te zijn tijdens het evenement. Voor € 299,- mogen maximaal 8 mensen deelnemen. Als team ontvangt iedereen een Roda JC Gezond in Mijn Streek hardloopshirt, een logo op de backdrop en je logo op de hekwerkboarding.

Wil je je opgeven als individu kan dit via deze link.

Wil je je opgeven als team kan dit via deze link.

Route

Wat doen we met jouw deelname?
Door deelname aan de Roda Run doe je iets goeds voor onze regio. Door jouw inschrijving maak je het mogelijk dat er zoveel mogelijk volwassenen uit onze regio kunnen deelnemen aan het evenement. Deze worden met hulp van de gemeentes uit Parkstad uitgenodigd. Helaas zien we dat dit nog steeds nodig is in verband met de gezondheids- en armoedecijfers binnen onze regio. Door jouw deelname draag je dus bij aan een gezonder Parkstad, voor jezelf en voor anderen.

Organisatie
De partijen die de Roda Run mogelijk maken zijn Roda JC met Gezond in Mijn Streek, de Ronde Tafels van Heerlen, Kerkrade en Landgraaf, Nationaal Programma Heerlen-Noord, Roda 1962 en Atletiekvereniging Achilles Top.